Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

Tretzena Jornada de Biblioteques Escolars a Girona. Fem xarxa sumem recursos.

La Jornada de Biblioteques Escolars,  tindrà lloc el 23 d'octubre al matí a la biblioteca Salvador Allende.

Cada inici de curs, dins del programa de biblioteques escolars, l'ajuntament organitza la Jornada de Biblioteques Escolars, de la qual aquest any celebrem la tretzena edició.
L'objectiu és oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius, per tal de millorar l'acció desenvolupada per cadascun d'ells i dissenyar noves estratègies comunes de treball.
Aquest any, la jornada està pensada per promoure la creació d'una xarxa de biblioteques escolars de ciutat. Sota el títol Fem xarxa, sumem recursos, volem que aquesta jornada sigui un espai de treball que afavoreixi el treball cooperatiu, la col·laboració, l'intercanvi i la comunicació entre les biblioteques escolars de Girona.
Comptarem amb l'Àlex Cosials, director de la biblioteca de l'Ateneu Barcelonés i antic coordinador del programa Lecxit i del projecte Biblio(r)evolució de la Fundació Jaume Bofill, i amb l'Oriol Ripoll, especialista en jocs i col·laborador també del projecte Biblio(r)evolució.
A la part final de la jornada l'Ajuntament lliurarà les subvencions Activa i Biblioteca escolar oberta al barri d'aquest proper curs.
Durant tota la jornada es podrà visitar l'exposició del ClijCat S'ha escrit un crim, una exposició sobre llibres amb històries de detectius, lladres i serenos, i també hi haurà exposats els pòsters amb les experiències Activa la biblioteca 2017-2018.

Programa


El termini d'inscripcions finalitza el 16 d'octubre.

Inscripcions aquí.


Recursos educatius de promoció lectora - La biblioteca, una porta a la lectura

Les biblioteques públiques Girona ofereixen una proposta conjunta d'activitats educatives. Aquesta s'emmarca en el programa de Recursos Educatius de la ciutat i té com a objectiu promoure la lectura al conjunt de ciutadans de Girona i especialment entre els infants, com la via d'accés a la informació i al coneixement. Per dur a terme una acció efectiva de promoció lectora, cal una estreta col·laboració entre la biblioteca, la família i el centre educatiu. En aquesta premissa s'ha de sustentar l'acció des de la biblioteca, assegurant que s'arriba al màxim de famílies possible amb accions que promoguin el gust pels llibres i la lectura i treballant conjuntament amb els centres educatius per un objectiu comú. Aquesta proposta és una acció conjunta de les cinc biblioteques públiques de la ciutat que ofereixen quinze activitats de forma coordinada i amb les quals es vol posar en valor l'acció de les biblioteques com a porta d'accés a la lectura per a tots els centres educatius i alumnes de la ciutat. En aquest sentit, en algunes propostes, s'inclou una visita a la biblioteca com a part de l'activitat. És a dir, el recurs es presenta com una visita a la biblioteca on després el grup classe hi pot trobar propostes adaptades segons l'edat: a voltes una visita, a voltes un taller, a voltes un club de lectura, etc. D'aquesta manera possibilitem que un major nombre d'alumnes conegui la seva biblioteca pública de referència.

L'itinerari lector

La proposta de recursos de promoció de la lectura intenta abastar totes les edats del procés escolar, i alhora es renova i s'adapta a una realitat canviant. Amb el conjunt d'activitats que s'ofereixen, es pretén dibuixar un itinerari de lectura i formació al llarg de tot el procés escolar, un itinerari lector que està adaptat a cadascuna de les edats, oferint propostes diferents segons els nivells lectors, els interessos i les possibilitats dels infants Aquesta proposta permet a l'escola seguir un camí en el procés de descoberta, aprenentatge i consolidació del procés i hàbit lector. En aquest itinerari es combinen propostes que tenen lloc directament a la biblioteca i d'altres que tenen lloc a l'escola (amb una o dues sessions).

CARTELL

FULLETÓ

ENLLAÇ A LES ACTIVITATS


Un estiu de detectius a les Biblioteque de Girona

Fins el 10 de setembre, tots els nens i nenes usuaris de les biblioteques poden participar en el concurs "Un estiu de detectius.

Precedida per l'èxit de la "La Quina de l'estiu" de l'any passat, les biblioteques de Girona posen en marxa una nova acció de promoció lectora, el concurs "Un estiu de detectius". L'arribada de l'estiu i de les llargues estones de lleure per als infants és un bon moment per acostar-se a les biblioteques, biblioplaces i bibliopiscines de la ciutat obertes per vacances. I res millor que fer-ho participant en una activitat de promoció lectora fresca i divertida que les seccions infantils de les Biblioteques de Girona han preparat per a la mainada de 3 a 12 anys.
Fins el 10 de setembre, les nenes i els nens inscrits a aquesta acció participativa a la biblioteca o a la bibliopiscina més propera podran aconseguir els carnet que els acreditarà com a detectius professionals si resolen els 15 enigmes (literaris, lògics, matemàtics...) plantejats en un quadern personal que se'ls lliurarà. Tothom qui l'acabi rebrà a més un petit obsequi i entrarà en el sorteig d'una subscripció a les revistes "Tatano" o "Cavall fort".
Participar és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció.
Les tres bibliopiscines (Devesa, GEIEG Sant Narcís i GEIEG Sant Ponç) també s'han sumat a la iniciativa i repartiran llibretes fins el 31 d'agost, que finalitzen la seva activitat.
Amb aquesta nova iniciativa, les biblioteques de Girona volen incentivar d'una forma lúdica i engrescadora la lectura i l'escriptura entre la mainada, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l'estiu.


Esmenat un error en el formulari de sol·licitud de subvenció per a biblioteques escolars

Hem detectat un problema en formulari de sol·licitud de subvenció per a biblioteques escolars:
A l'apartat on el centre ha de seleccionar el tipus de subvenció que sol·licita, només es podia triar una modalitat, quan en realitat es pot formalitzar la sol·licitud per més d'una.
L'error ja està esmenat i ara ja es pot efectuar la sol·licitud triant més d'una opció.
Aquells centres que volent haver triat més d'una opció, no heu pogut fer-ho, podeu formalitzar una nova sol·licitud que substitueixi l'anterior.
Perdoneu les molèsties que aquest problema us hagi pogut ocasionar.
Recordeu que podeu trobar tota la informació corresponent a la convocatòria a l'enllaç: http://www2.girona.cat/ca/ciutat_subvencions_biblioescolars i que el termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 5 de juliol.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi