Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

Un estiu de detectius a les Biblioteque de Girona

Fins el 10 de setembre, tots els nens i nenes usuaris de les biblioteques poden participar en el concurs "Un estiu de detectius.

Precedida per l'èxit de la "La Quina de l'estiu" de l'any passat, les biblioteques de Girona posen en marxa una nova acció de promoció lectora, el concurs "Un estiu de detectius". L'arribada de l'estiu i de les llargues estones de lleure per als infants és un bon moment per acostar-se a les biblioteques, biblioplaces i bibliopiscines de la ciutat obertes per vacances. I res millor que fer-ho participant en una activitat de promoció lectora fresca i divertida que les seccions infantils de les Biblioteques de Girona han preparat per a la mainada de 3 a 12 anys.
Fins el 10 de setembre, les nenes i els nens inscrits a aquesta acció participativa a la biblioteca o a la bibliopiscina més propera podran aconseguir els carnet que els acreditarà com a detectius professionals si resolen els 15 enigmes (literaris, lògics, matemàtics...) plantejats en un quadern personal que se'ls lliurarà. Tothom qui l'acabi rebrà a més un petit obsequi i entrarà en el sorteig d'una subscripció a les revistes "Tatano" o "Cavall fort".
Participar és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció.
Les tres bibliopiscines (Devesa, GEIEG Sant Narcís i GEIEG Sant Ponç) també s'han sumat a la iniciativa i repartiran llibretes fins el 31 d'agost, que finalitzen la seva activitat.
Amb aquesta nova iniciativa, les biblioteques de Girona volen incentivar d'una forma lúdica i engrescadora la lectura i l'escriptura entre la mainada, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l'estiu.


Esmenat un error en el formulari de sol·licitud de subvenció per a biblioteques escolars

Hem detectat un problema en formulari de sol·licitud de subvenció per a biblioteques escolars:
A l'apartat on el centre ha de seleccionar el tipus de subvenció que sol·licita, només es podia triar una modalitat, quan en realitat es pot formalitzar la sol·licitud per més d'una.
L'error ja està esmenat i ara ja es pot efectuar la sol·licitud triant més d'una opció.
Aquells centres que volent haver triat més d'una opció, no heu pogut fer-ho, podeu formalitzar una nova sol·licitud que substitueixi l'anterior.
Perdoneu les molèsties que aquest problema us hagi pogut ocasionar.
Recordeu que podeu trobar tota la informació corresponent a la convocatòria a l'enllaç: http://www2.girona.cat/ca/ciutat_subvencions_biblioescolars i que el termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 5 de juliol.


Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars per al curs 2018-2019

L'Ajuntament de Girona obre la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars per al curs 2018-2019. L'objectiu d'aquesta convocatòria és finançar projectes o activitats que pretenen potenciar les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat i inclou tres línies de subvencions: 

La dotació pressupostària per aquesta convocatòria és de 43.950€ i els centres interessats tenen temps fins al 5 de juliol per presentar la seva sol·licitud.

Llegir més


Passa una Supernit a les biblioteques!

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat, per al 25 maig, la "Supernit a les biblioteques" públiques, per promoure la lectura entre el públic infantil.
El Sr. Pla i el seu ajudant han tancat dins la biblioteca la Nenúfar i la Matoll i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat. Per això, els nens i nenes estan convocats, a la "Supernit a les biblioteques", a resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.
La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per nens i nens de tot el territori. A la ciutat de Girona hi participen les biblioteques Antònia Adroher, Carles Rahola, Just M. Casero i Salvador Allende.

Què han de fer els súpers per participar-hi:
· L'activitat és gratuïta, però l'aforament és limitat i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada.
· Els súpers s’han de presentar en alguna de les biblioteques que hi participen, una mica abans de les 20.00 del 25 de maig, acompanyats d’algun adult.
· La "Supernit a les biblioteques" començarà a les 20h i tindrà una durada d'una hora.
· No cal portar-hi res, només enginy.
· Encara que no tinguis el carnet del Super3 ni el carnet de biblioteca també pots venir a salvar la Nenúfar i la Matoll.
És molt important que un cop dins la biblioteca se segueixin en tot moment les indicacions del personal de la biblioteca, hi haurà molts nenes i nenes i necessitem que tothom ajudi a que tot surti bé.

Què els ha passat a la Nenúfar i la Matoll?
El Club Super3 t'ho explica tot a www.super3.cat.
Es poden mirar tots els vídeos i un munt d'informació sobre la Supernit.

Tens dubtes?
Pregunta'ns: biblioteques@gencat.cat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi