Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

12a Jornada de Biblioteques Escolars a Girona

El proper 17 d'octubre de 2017 al matí celebrarem a la biblioteca Antònia Adroher la 12a Jornada de Biblioteques Escolars: La promoció lectora des de la biblioteca escolar. 

Aquest curs s'ha volgut posar l'accent en el paper de les biblioteques escolars com a promotores de la lectura dins els centres educatius. En un any que la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla de Lectura 2020 per tal d'afavorir l'hàbit lector, l'Ajuntament també vol posar en valor les biblioteques escolars com a recursos imprescindibles dins els centres educatius per fomentar l'aprenentatge i el gust per la lectura entre infants i joves. 
 
Comptarem amb l'Enric Queralt, docent i formador especialitzat en l'ensenyament i l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura, que ens oferirà la ponència Entre el desig i la realitat: promoure la lectura des de la biblioteca escolar.

En aquesta edició es presentaran quatre recursos que ofereixen les biblioteques de Girona per fomentar la lectura a l'escola des de l'etapa infantil fins a secundària, i el CRP del Gironès presentarà a la jornada les novetats del projecte de promoció lectora Excuses per llegir algun llibre més. Aquest projecte es va iniciar el curs passat i hi van participar més d'una vintena d'escoles de les comarques gironines.

La part final de la jornada permetrà conèixer els projectes desenvolupats gràcies a la subvenció Activa la biblioteca durant el curs 2016-2017 i l'Ajuntament lliurarà les subvencions Activa d'aquest proper curs.


Podeu consultar el programa i tota la informació de la jornada aquí.

Us convidem a participar-hi!

Us podeu inscriure a través d'aquest formulari fins el dia 8 d'octubre.

 

*Les places són limitades. Es prioritzarà els representants dels centres educatius de la ciutat de Girona.  

Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars

L'objectiu d'aquesta convocatòria és finançar projectes o activitats que pretenen potenciar les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat a fi que puguin complir la seva funció d’espai d’aprenentatge i de suport a la docència i a la promoció lectora.

El Programa de Biblioteques Escolars pretén potenciar l'ús de la biblioteca escolar com a espai d'aprenentatge i d'investigació per tal de millorar la competència lectora de l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, estudiar i definir clarament la coordinació entre biblioteca pública i biblioteca escolar a la ciutat de Girona, establint les vies de comunicació i els termes de col·laboració i regir les actuacions de l'Ajuntament de Girona en aquest àmbit i definir les bases per a la planificació i la gestió dels serveis.
Una de les accions més visibles del Programa és la distribució de serveis i fons públics adreçats a la millora de les biblioteques escolars de la ciutat. Un cop aprovades les bases reguladores, s'ha aprovat la Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars adreçades als centres educatius de Girona per al curs 2017-2018, amb tres modalitats d'ajuts:
A. Assessorament, per part d'una persona especialista en biblioteques amb l'objectiu de fer un seguiment del funcionament de la biblioteca, resoldre consultes i col·laborar en l'elaboració del projecte de la biblioteca escolar.
B. Dotació, per a l'adquisició de fons i/o equipament per a la biblioteca escolar.
C. Activa la biblioteca, per a la millora i impuls de les biblioteques escolars com a espai d'aprenentatge i de suport a la docència.
La dotació pressupostària per aquest proper curs és de 20.490 Euros, a la qual s'han de sumar els 12.000 Euros dels tres ajuts de 4.000 Euros que s’atorguen als projectes de Biblioteca escolar oberta que ja es van concedir a la convocatòria anterior per a dos cursos consecutius. Per tant, l’Ajuntament de Girona distribuirà 32.490 Euros entre els centres educatius de la ciutat com a recolzament a les biblioteques escolars.
A aquesta convocatòria hi participen en alguna o altra modalitat més del 80% dels centres educatius de la ciutat i permet, any rere any, millorar l’estat, el fons i, especialment el servei de les biblioteques escolars de la ciutat.
Els centres interessats tenen temps fins al 7 de setembre per a presentar la seva sol·licitud, a la qual hauran d'adjuntar una fitxa on es descriguin les condicions de la biblioteca, la seva actuació i quina és la sol·licitud que es formula.

CONVOCATÒRIA 2017-2018

OBTENIR INSTÀNCIA

TRAMITAR EN LÍNIA

Participeu a la Quina d'estiu!

Es tracta d'una proposta de foment lector en la qual podran participar tots els nens i nenes usuaris de les biblioteques fins al 9 de setembre. Les biblioteques de Girona proposen una nova activitat aquest estiu de promoció lectora.
Es tracta de “La quina de l’estiu”, una acció que s’ha preparat des de la secció infantil de les biblioteques per dinamitzar l’estiu dels infants de 3 a 12 anys. Inspirada en el joc de la quina, proposa la realització de propostes i reptes de dinamització lectora, d’escriptura i creació que posaran a prova la imaginació i habilitats creatives dels més joves. Els participants, a mesura que vagin fent les activitats proposades en la llibreta que se’ls dona quan s’inscriuen, poden aconseguir línia o quina amb el premi corresponent. Hi ha 2 tipus de llibretes amb quinze propostes adaptades a dues franges d’edat: infantil (de 3 a 6 anys) i júnior (de 7 a 12 anys). Participar a la quina és senzill: només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. Els participants que aconsegueixen tenir marcada tota una línia obtindran d’obsequi una xapa i els qui aconsegueixin realitzar tots els reptes proposats obtindran una nova xapa acreditant que han fet quina i entraran en el sorteig d’un premi per biblioteca. Amb aquesta nova iniciativa, les biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma lúdica i engrescadora la lectura i l’escriptura entre la mainada, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

La història de Hans Menscher guanya el Premi a Millor Booktrailer de la proposta educativa “Llegeix, càmera i...acció!”

Els guardons d’enguany han valorat la feina feta pels joves dels instituts FEDAC Sant Narcís de Girona i Pere Alsius de Banyoles. El booktràiler sobre la història del pintor Hans Menscher del llibre Obabakoak, de Bernard Atxaga, fet per un grup d’estudiants de l’Institut Pere Alsius, ha obtingut el Premi al Millor Booktràiler de l’edició 2017 de la proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!”. Cristina Torrent, Àngela Bustins, Anna Bramon, Laura Llorens i Yasmina Afrandouch han fet un projecte amb el qual han aconseguit generar interès per llegir aquesta història i amb el qual han aconseguit plasmar l’art de la narració en imatges. Després de tot un curs escolar descobrint i treballant com fer un tràiler d’un llibre, els alumnes participants a “Llegeix, càmera i... acció!” van assistir el dijous 15 de juny a la presentació conjunta dels treballs realitzats i a l’entrega de premis d’aquests treballs, en un acte que es va fer als cinemes OCINE de Girona. El recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!” està impulsat pels serveis educatius del Museu del Cinema i Biblioteques de Girona. Des del setembre d’aquest curs escolar 25 alumnes del FEDAC Sant Narcís de Girona i 92 alumnes de l’Institut Pere Alsius de Banyoles han treballat per produir un total de 26 booktràilers. La proposta educativa vol potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual (preproducció, producció, postproducció i difusió) gràcies a la lectura prèvia d’un llibre escollit per ells mateixos. De fet, la tria del llibre és el punt d'inici d'aquest projecte anual que se centra en l'elaboració d'aquest audiovisual que acaba amb la seva presentació i difusió pública. Si cliqueu AQUÍ podreu visualitzar una selecció dels millors booktrailers elaborats.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi