Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

Èxit de la XII Jornada de Biblioteques Escolars

105 persones entre mestres i personal bibliotecari van participar a la XII Jornada de Biblioteques Escolars que va tenir lloc el passat dia 17 d'octubre a la Biblioteca Antònia Adroher.
El lema de la Jornada d'enguany era La promoció lectora des de la biblioteca escolar, i es volia posar en valor el paper d'aquests equipaments com a recursos imprescindibles dens dels centre educatius per a fomentar l'aprenentatge i el gust per la lectura entre infants i joves. La ponència central va anar a càrrec d'Enric Queralt, docent i formador especialitzat en l'ensenyament i l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura. La seva intervenció va ser intensa i engrescadora aportant moltes idees, propostes i reflexions que ben segur van trencar més d'un esquema. Posteriorment es van desenvolupar quatre tallers simultànis: Exploradors d'àlbums il·lustrats, Laboratori de lectura i creació: juguem amb les ombres, Treballem valors amb els còmics i Bibliomaleta, arrela't a la lectura. Es va aprofitar també per compartir el projecte de promoció lectora Excuses per llegir algun llibre més, que promou el CRP del Gironès. Per finalitzar la jornada, es van presentar els resultats del projectes Activa la biblioteca del curs anterior i, l'alcaldessa de Girona, van lliurar els premis Activa per al present curs que han estat atorgats a les escoles Verd, Santa Eugènia, Àgora i Carme Auguet.


12a Jornada de Biblioteques Escolars a Girona

El proper 17 d'octubre de 2017 al matí celebrarem a la biblioteca Antònia Adroher la 12a Jornada de Biblioteques Escolars: La promoció lectora des de la biblioteca escolar. 

Aquest curs s'ha volgut posar l'accent en el paper de les biblioteques escolars com a promotores de la lectura dins els centres educatius. En un any que la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla de Lectura 2020 per tal d'afavorir l'hàbit lector, l'Ajuntament també vol posar en valor les biblioteques escolars com a recursos imprescindibles dins els centres educatius per fomentar l'aprenentatge i el gust per la lectura entre infants i joves. 
 
Comptarem amb l'Enric Queralt, docent i formador especialitzat en l'ensenyament i l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura, que ens oferirà la ponència Entre el desig i la realitat: promoure la lectura des de la biblioteca escolar.

En aquesta edició es presentaran quatre recursos que ofereixen les biblioteques de Girona per fomentar la lectura a l'escola des de l'etapa infantil fins a secundària, i el CRP del Gironès presentarà a la jornada les novetats del projecte de promoció lectora Excuses per llegir algun llibre més. Aquest projecte es va iniciar el curs passat i hi van participar més d'una vintena d'escoles de les comarques gironines.

La part final de la jornada permetrà conèixer els projectes desenvolupats gràcies a la subvenció Activa la biblioteca durant el curs 2016-2017 i l'Ajuntament lliurarà les subvencions Activa d'aquest proper curs.


Podeu consultar el programa i tota la informació de la jornada aquí.

Us convidem a participar-hi!

Us podeu inscriure a través d'aquest formulari fins el dia 8 d'octubre.

 

*Les places són limitades. Es prioritzarà els representants dels centres educatius de la ciutat de Girona.  

Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars

L'objectiu d'aquesta convocatòria és finançar projectes o activitats que pretenen potenciar les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat a fi que puguin complir la seva funció d’espai d’aprenentatge i de suport a la docència i a la promoció lectora.

El Programa de Biblioteques Escolars pretén potenciar l'ús de la biblioteca escolar com a espai d'aprenentatge i d'investigació per tal de millorar la competència lectora de l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, estudiar i definir clarament la coordinació entre biblioteca pública i biblioteca escolar a la ciutat de Girona, establint les vies de comunicació i els termes de col·laboració i regir les actuacions de l'Ajuntament de Girona en aquest àmbit i definir les bases per a la planificació i la gestió dels serveis.
Una de les accions més visibles del Programa és la distribució de serveis i fons públics adreçats a la millora de les biblioteques escolars de la ciutat. Un cop aprovades les bases reguladores, s'ha aprovat la Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars adreçades als centres educatius de Girona per al curs 2017-2018, amb tres modalitats d'ajuts:
A. Assessorament, per part d'una persona especialista en biblioteques amb l'objectiu de fer un seguiment del funcionament de la biblioteca, resoldre consultes i col·laborar en l'elaboració del projecte de la biblioteca escolar.
B. Dotació, per a l'adquisició de fons i/o equipament per a la biblioteca escolar.
C. Activa la biblioteca, per a la millora i impuls de les biblioteques escolars com a espai d'aprenentatge i de suport a la docència.
La dotació pressupostària per aquest proper curs és de 20.490 Euros, a la qual s'han de sumar els 12.000 Euros dels tres ajuts de 4.000 Euros que s’atorguen als projectes de Biblioteca escolar oberta que ja es van concedir a la convocatòria anterior per a dos cursos consecutius. Per tant, l’Ajuntament de Girona distribuirà 32.490 Euros entre els centres educatius de la ciutat com a recolzament a les biblioteques escolars.
A aquesta convocatòria hi participen en alguna o altra modalitat més del 80% dels centres educatius de la ciutat i permet, any rere any, millorar l’estat, el fons i, especialment el servei de les biblioteques escolars de la ciutat.
Els centres interessats tenen temps fins al 7 de setembre per a presentar la seva sol·licitud, a la qual hauran d'adjuntar una fitxa on es descriguin les condicions de la biblioteca, la seva actuació i quina és la sol·licitud que es formula.

CONVOCATÒRIA 2017-2018

OBTENIR INSTÀNCIA

TRAMITAR EN LÍNIA

Participeu a la Quina d'estiu!

Es tracta d'una proposta de foment lector en la qual podran participar tots els nens i nenes usuaris de les biblioteques fins al 9 de setembre. Les biblioteques de Girona proposen una nova activitat aquest estiu de promoció lectora.
Es tracta de “La quina de l’estiu”, una acció que s’ha preparat des de la secció infantil de les biblioteques per dinamitzar l’estiu dels infants de 3 a 12 anys. Inspirada en el joc de la quina, proposa la realització de propostes i reptes de dinamització lectora, d’escriptura i creació que posaran a prova la imaginació i habilitats creatives dels més joves. Els participants, a mesura que vagin fent les activitats proposades en la llibreta que se’ls dona quan s’inscriuen, poden aconseguir línia o quina amb el premi corresponent. Hi ha 2 tipus de llibretes amb quinze propostes adaptades a dues franges d’edat: infantil (de 3 a 6 anys) i júnior (de 7 a 12 anys). Participar a la quina és senzill: només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. Els participants que aconsegueixen tenir marcada tota una línia obtindran d’obsequi una xapa i els qui aconsegueixin realitzar tots els reptes proposats obtindran una nova xapa acreditant que han fet quina i entraran en el sorteig d’un premi per biblioteca. Amb aquesta nova iniciativa, les biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma lúdica i engrescadora la lectura i l’escriptura entre la mainada, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi