Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Racó de les escoles » Dotzena Jornada de Biblioteques Escolars a Girona

 

Dotzena Jornada de Biblioteques Escolars a Girona

La promoció lectora des de la biblioteca escolar

La Jornada de Biblioteques Escolars, que anualment reuneix mestres i responsables de biblioteques escolars, tindrà lloc el 17 d'octubre al matí a la biblioteca Antònia Adroher.

L'Ajuntament de Girona, dins del programa de biblioteques escolars, organitza anualment aquesta jornada de formació i intercanvi d'experiències entorn de la biblioteca escolar. Aquest curs se'n celebra la dotzena edició i s'ha volgut posar l'accent en el paper de les biblioteques escolars com a promotores de la lectura dins els centres educatius.En un any que la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla de Lectura 2020 per tal d'afavorir l'hàbit lector, l'Ajuntament també vol posar en valor les biblioteques escolars com a recursos imprescindibles dins els centres educatius per fomentar l'aprenentatge i el gust per la lectura entre infants i joves.

La jornada d'aquest any porta el títol La promoció lectora des de la biblioteca escolar. L'Enric Queralt, docent i formador especialitzat en l'ensenyament i l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura, oferirà la ponència Entre el desig i la realitat: promoure la lectura des de la biblioteca escolar.

En aquesta edició es presentaran quatre recursos que ofereixen les biblioteques de Girona per fomentar la lectura a l'escola des de l'etapa infantil fins a secundària. Podreu trobar més informació sobre aquests recursos al programa.   

El CRP del Gironès presentarà a la jornada les novetats del projecte de promoció lectora Excuses per llegir algun llibre més. Aquest projecte es va iniciar el curs passat i hi van participar més d'una vintena d'escoles de les comarques gironines. 

La part final de la jornada permetrà conèixer els projectes desenvolupats gràcies a la subvenció Activa la biblioteca durant el curs 2016-2017 i l'Ajuntament lliurarà les subvencions Activa d'aquest proper curs.

 

Inscripcions

Ja ha finalitzat el període d'inscripcions.
El preu de la jornada és de 3€, gratuït pel personal dels centres i entitats de la ciutat de Girona.

 


 


 

 

 


 

Programa

Enric Queralt

Com arribar

Inscripció (El període d'inscripció ja ha finalitzat)

 


 

 

 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi